Medicatietherapie

In het internistisch daghospitaal vinden ook niet-oncologische behandelingen plaats.

Behandelingen bij reuma

Reumatische aandoeningen zijn helaas nog niet te genezen. Gelukkig zijn er wel behandelingen en medicijnen die ontstekingen remmen en/of de pijn verminderen.

Het tijdig opstarten van een behandeling is in ieder geval zeer belangrijk om de ziekte af te remmen en gewrichtsschade te voorkomen. Welke behandeling je krijgt, hangt af van de aandoening en is voor elke patiënt verschillend. Je reumatoloog zal een voor jou geschikte behandeling voorstellen. Behalve de reumatoloog krijg je bijvoorbeeld ook te maken met een reumaverpleegkundige.

Het is belangrijk om de voorgestelde behandeling goed te bespreken met je reumatoloog of een reumaverpleegkundige zodat je goed begrijpt wat er staat te gebeuren. Onderzoek heeft aangetoond dat een goed geïnformeerde patiënt die akkoord gaat met de voorgestelde behandeling, ook beter de afspraken volgt. Dit heet therapietrouw en is cruciaal voor het slagen van de behandeling.

De infusietherapie tegen deze aandoeningen kan bestaan uit Mabthera (rituximab), Remicade (infliximab), RoActemra (tocilizumab) of Orencia (Abatacept). De behandelende arts bepaalt welke therapie het beste bij jou past.

De duur van je aanwezigheid in het daghospitaal bedraagt ongeveer 3 uur voor bovengenoemde behandelingen. Tijdens je aanwezigheid bezoekt de arts jou en krijg je een nieuwe afspraak.